2011. szeptember 3., szombat

2 a 2 ellen kapus indítás után

Felépítés:

  A térfél mindkét részén felállítunk egy kaput, amiben egy egy kapus foglal helyet. 8 mezőny játékost két csapatba kell osztani, és ábra alapján a pályán és a kapuk mellet el kell foglalnijuk a helyüket. A pálya közepét az oldalon elhelyezett bolyák jelzik.


Végrehajtás:

   A kapus egy hosszú passzt add a Csatár I- nek, aki mélyen a ellenfél 16-ás helyezkedik el. A csatár egy ellenmozgással kezdi a feladatot, mellyel megmutatja a passzolási irányt. A kapus rugómozdulatával egyidejűleg a J-játékos egy ellenmozgással felkínálja a lehetőséget a Catár-I-nak a passzoláshoz. A két védő feladata megakadályozni a játék befejezését, labda szerzés esetén kontrázhatnak. A feladatot a kapusok felváltva kezdik meg.


Tippek:

  - a védőknek minél előbb kell letámadni a csatárokat, hogy azok ne tudjanak tempót felvenni, és hogy a köztük levő távolság annyi legyek hogy a védő vállal el tudja nyomnyi a csatárt.
 - a védő játékosnak utol kell érnie a csatárt, megakadályozni a passzt, vagy a csatárt kifelé nyomni.
 - a védőnek meg kell nyernije a párbajt labdaelvételhez,
 - a védekező játékosnak el kell zárnia a kapuhoz vezető utat. Úgy kell helyezkednie, hogy a csatár mozgása a kaputól távolodást jelentsen.  
 - A csatároknak a leggyorsabban kell befejezniük a támadást.
 - A felfutó csatás ( középpályás) egy csellel megszabadulhat a védőtől ezzel létszámfölényt eredményez a támadóknak. 

Forrás: www.easy2coach.net 


Nincsenek megjegyzések: